„Francja na talerzu” - czyli wszystko, co musisz wiedzieć o kuchni francuskiej!

wtorek, 12.9.2023 09:13 1252 0

Już za niecały miesiąc, bo 11 października swoją premierę będzie miała absolutnie wyjątkowa (i przepyszna!) premiera - Francja na talerzu autorstwa Francoisea Regis-Gaudry'ego. Jego poprzednia książka, która została wydana w ubiegłym roku, Italia na talerzu, skradła serca polskich czytelników i czytelniczek!

Francja na talerzu to VADEMECUM kuchni francuskiej. Można znaleźć w niej WSZYSTKO, co należy wiedzieć o kulinarnej Francji.

Dzięki lekturze można dowiedzieć się:

  • Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
  • Kto mieszka w serze casgiu merzu?
  • Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
  • Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
  • Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
  • Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze? 

W książce można znaleźć:

350 zagadnień do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania, 375 przepisów do przetestowania, 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

Dodaj komentarz

Komentarze (0)