Kebab turecki - sprawdzony dostawca
Kebab to popularna potrawa, która ma wielu zwolenników. Zwykle kupowana jest na wynos. To połączenie mięsa, warzyw oraz sosu z bułką lub pszennym plackiem. Często podawany jest także jako danie na talerzu. Tradycyjny kebab jadany jest z sosem pomidorowym, jednak wiele restauracji umożliwia dobranie dowolnego sosu.
Na jakość całego dania ma wpływ przede wszystkim pieczone mięso. Nie może być to mięso niskiej jakości, gdyż klienci przywiązują dużą wagę do jakości tego, co jedzą, nawet jeżeli mowa tutaj o daniach typu fast-food.
Wybierając mięso do kebaba do swojej restauracji musisz przede wszystkim wziąć pod uwagę to, do jakich rodzajów kebabów go potrzebujesz. Producenci zajmują się wyrabianiem mięsa z różnych jego gatunków. W zależności od preferencji może być to mięso mieszane lub czysto wołowe, barani, jagnięce lub drobiowe.
Na jakość mięsa ma także wpływ jego świeżość. Mięso, które lokale gastronomiczne zamawiają, przyjeżdża jako wstępnie upieczony blok, który dopiero na miejscu poddawany jest obróbce termicznej. Wybierając więc sprawdzonego dostawcę zadbaj o to, aby produkty przez niego oferowane były świeże. Warto zadbać także o odpowiednie warunki przechowywania, które określone są w karcie produktu.
Kebaby, choć uważane za szybkie jedzenie, są praktycznie pełnowartościowym daniem. Zawierają w sobie mięso z kurczaka czy baraniny oraz warzywa.
Wysokiej jakości döner kebab
Odpowiednio przygotowany kebab to mięso, które jest jędrne i soczyste w środku. Podsmażone, o niesamowitym aromacie i złotobrązowym kolorze. Gotowe bloki kebaba są także przyprawiane, dzięki czemu zyskujesz gotowy produkt wysokiej jakości. Wystarczy zadbać o odpowiednie jego przygotowanie oraz pokroić w cienkie plastry - idealne danie gotowe.
Podczas wyboru dostawcy mięsa do kebaba zakup gotowego bloku to idealne rozwiązanie. Jest to wstępnie przygotowany produkt, jednak zachowuje on swój smak i świeżość. Nie warto stawiać na pocięte płaty, gdyż pojedyncze cienkie elementy, które przygotowane są dużo wcześniej szybko wysychają, co w efekcie wpływa na smak całego dania. To właśnie mięso gra w nim główną rolę. Jeżeli zadbasz o jego dobrą jakość i dołożysz do tego świeże dodatki - sukces Twojej restauracji jest murowany.
Adana kebab - inne rodzaje kebaba w Turcji
Warto pamiętać, że kebab turecki to tradycyjne danie, które składa się z wołowiny oraz jagnięciny. Do produkcji kebaba pierwotnie nie była wykorzystywana wieprzowina, jednak obecnie producenci oferują ją w swoich wyrobach.