Mistrz kulinarny ZSH-T
11 marca odbył się finał drugiej edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego MISTRZ KULINARNY ZSH-T, pod hasłem ZAKĄSKI Z MIĘSA ZWIERZĄT RZEŹNYCH I PODROBÓW. Finał konkursu polegał na przygotowaniu zakąsek według własnej receptury.
Jury w składzie: Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły, Paulina Wysk i Mariusz Trojanowski, kucharze z restauracji FADO w Świdnicy, Emilia Młynarczuk nauczyciel przedmiotów zawodowych, Weronika Szaradowska mistrz kulinarny ZSH-T poprzedniej edycji, oceniali: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury. Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.
Ostatecznie I miejsce zajęła Daria Globisz, która, II miejsce – Natalia Jankowska, III miejsce – Elżbieta Drabik, wyróżnienie otrzymali: Natalia Klag i Tomasz Iwanicki.
Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, które ufundowali: Elżbieta Mierzejewska, Anna Malicka - firma MEFISTO w Świdnicy, Michał Buchowski – firma LUCKY DICE, Joanna Dolińska – Romanowicz– kawiarnia NO SUGAR CAFE w Świdnicy, Jerzy Sosnowski - Centrum Fitness BODY ART. w Świdnicy, restauracja ESPERANTO w Świdnicy, restauracja FADO, Bartosz Zatorski – kino CINEMA 3 D, Sylwia Kamińska – Centrum Dietetyczne NATUR HOUSE w Świdnicy, Katarzyna i Marcin Młynarkiewicz, Marzenia i Stanisław Chojeccy – cukiernia CHOJECCY w Świdnicy, Natalia Olendzka– restauracja MIRJAM 2 w Świebodzicach.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)