[FOTO] Za nami 21 edycja "Targowiska od rolnika do koszyka”
Pierwsza w tym roku odsłona targowiska przyciągnęła, 4 lutego, amatorów zdrowego jedzenia na plac przy ulicy Wałbrzyskiej 25/27 w Świdnicy.
21 edycja "Targowiska od rolnika do koszyka" to nie tylko kolejna okazja do zakupu towarów ze sprawdzonego źródła, ale także możliwość wzięcia udziału w fascynujących rozmowach z lokalnymi wytwórcami żywności. Wśród nich znajdują się nagradzani serowarzy, doświadczeni hodowcy i utalentowani gospodarze, których pasja do pracy nad produktami przekłada się na wyjątkowy smak ich wyrobów.
Plac przy Powiatowym Zespole Doradztwa Rolniczego w Świdnicy, w każdą pierwszą sobotę miesiąca staje się miejscem, gdzie spotykają się miłośnicy tradycyjnej kuchni i zdrowego stylu życia. To tutaj, mieszkańcy Świdnicy mają szansę odkryć lokalne specjały, czerpać z wiedzy producentów oraz cieszyć się atmosferą lokalnej społeczności.
To wyjątkowe wydarzenie, organizowane przez Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, oferuje niepowtarzalną okazję do nawiązywania bliskich relacji z samymi producentami.
"Targowisko od rolnika do koszyka" to nie tylko zakupy, to doświadczenie pełne smaków, aromatów i inspiracji, które sprawiają, że każda edycja jest wyjątkowa. Świdnica i jej mieszkańcy czekają już z niecierpliwością na kolejne spotkanie z lokalnymi specjałami podczas marcowej odsłony wydarzenia.
FOTO: Doba.pl
Dodaj komentarz
Komentarze (0)