[FOTO, WIDEO] Jakubiak gotował lokalnie dla... świdniczan

środa, 21.10.2015 17:38 11052 7

Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny, szef kuchni w autorskiej restauracji „GAR JAKUBIAKA” oraz gospodarz popularnego programu „Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+ był gościem pierwszej konferencji przygotowawczej Kongres Turystyki Polskiej, która wystartowała 21 października w Świdnicy.

Na świdnickim Rynku, tuż przed wejściem do teatru Jakubiak dał popis swoich umiejętności podczas dwóch pokazów. Przygotowanymi przez siebie potrawami częstował zebranych i jak się okazało głodnych dobrej kuchni mieszkańców.

Podczas drugiej odsłony gotowania pod chmurką Jakubiak przygotowywał kaczkę z kaszą orkiszową i boczniakami. Przy okazji zdradzał też kulinarne sekrety. 

Wśród atrakcji przygotowanych z myślą o mieszkańcach znalazła się m.in. ścianka wspinaczkowa i stragany z miodami, drewnianymi akcesoriami czy czekoladą.

Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii.

Przeczytaj komentarze (7)

Komentarze (7)

Wkur-wiony środa, 21.10.2015 19:00
A ludzi.... full. Szkoda, że nie zrobiliście fot pustej widowni...
Wiocha czwartek, 22.10.2015 00:58
Ale ty Dominiku Prusie na pewno zrobiłeś. Na ciebie...
A środa, 21.10.2015 18:05
Świetna impreza za 160.000 zł.
środa, 21.10.2015 17:40
szkoda że pogoda nie dopisała
środa, 21.10.2015 17:55
szkoda to jest, że nic wcześniej nie było wiadomo... jak...
środa, 21.10.2015 17:58
Ano były zapowiedzi: http://dsw.doba.pl/preview/6912/0ada4399
de6d440c74a479b51471bcab
środa, 21.10.2015 20:44
a to w takim razie przepraszam, przegapiłem.