Plenerowe warsztaty piwowarskie "Pod Przełęczą"

środa, 20.5.2015 13:10 867 0

16 maja 2015 roku miłośnicy swojskiego jedzenia i domowego piwa po raz kolejny spotkali się w agroturystyce „Pod Przełęczą” w Rzeczce, by wspólnie uwarzyć polskiego Pilsa pod roboczą nazwą: „Bosa Sowa”.

Spotkanie miało na celu propagować ideę tradycyjnego domowego warzenia piwa i biesiad na wolnym powietrzu.

Oprócz tradycyjnej wymiany doświadczeń i przepisów piwowarskich chętnie częstowano wszystkich uczestników spotkania piwami w różnych stylach, tym razem piwowarzy przywieźli również domowe pieczywo i inne rarytasy z własnej spiżarni.

Amatorzy uroku naszych gór udali się w niedzielę na Wielką Sowę, a jeden śmiałek dokonał tego wyczynu boso!

Wszystkich zainteresowanych warzeniem zapraszamy na kolejne spotkanie 3 października 2015 roku do agroturystyki „Pod Przełęczą” w Rzeczce.

Tekst i foto.; Pod Przełęczą

źródło: walim.pl

Dodaj komentarz

Komentarze (0)