Smaki Ziemi Ząbkowickiej – weź udział w projekcie Powiatu Ząbkowickiego

piątek, 22.2.2019 11:01 1809 0

„Smaki Ziemi Ząbkowickiej – wykorzystanie produktów lokalnych w promocji i rozwoju turystyki na obszarze LGD Qwsi” to projekt, który realizuje Powiat Ząbkowicki. Ma on za zadanie wsparcie wytwórców lokalnych produktów, identyfikację tych produktów oraz promocję produktów na zewnątrz.

Projekt „SMAKI ZIEMI ZĄBKOWICKIEJ” rozpoczynają warsztaty, których celem jest stworzenie jednolitego i spójnego systemu promocji wszystkich produktów lokalnych oraz wytworzenie opakowań ekologicznych na produkty.

W ramach projektu zostaną wydane: mapa producentów lokalnych produktów, ulotka promocyjna, a także opakowania w formie toreb papierowych, toreb bawełnianych i papieru pakowego. Udział w szkoleniu oraz w projekcie jest bezpłatny.

Zachęcamy do udziału w warsztatach oraz projekcie.

Miejsce warsztatów: Sery Lutomierskie, Lutomierz 29, 57-213 Stoszowice

Czas trwania: Środa, 27 lutego 2019 r. godz. 10:00 – 17:00

Program warsztatów:

1. Produkty lokalne – produktem turystycznym

2. Konkurencja wytwórców, czy współpraca?

3. Jak stworzyć własną markę?

4. Przerwa obiadowa

5. Promocja szlaków kulinarnych i produktów regionalnych.

6. Smaki Ziemi Ząbkowickiej – materiały promocyjne i ich dystrybucja.

 

Osoba do kontaktu: Daniel Ciepierski, Wydział Promocji, Oświaty i Rozwoju, ul. Sienkiewicza 11, 57-200 Ząbkowice Śląskie, tel. 74 8162816, e-mail: d.ciepierski@zabkowice-powiat.pl

 

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Warsztaty zorganizowane przez Powiat Ząbkowicki

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Warsztaty sfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19. Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER,poddziałanie 19.2 Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 dla zadań realizowanych w ramach projektu grantowego LGD „Qwsi”

 

 

Dodaj komentarz

Komentarze (0)