[FOTO] Dzień Czekolady i 80. urodziny Ptasiego Mleczka

poniedziałek, 5.9.2016 09:02 1178 0

4 września kultowe pianki - Ptasie Mleczko obchodzą swoje 80. urodziny, dlatego też marka E.Wedel przygotowała we Wrocławiu i dwóch innych miastach specjalne strefy, a w nich szereg niebiańskich atrakcji. 

W Międzynarodowy Dzień Czekolady (4 września) w Magnolia Park powstałą specjalna strefa. Uczestnicy mogli skoczyć do olbrzymiego pudełka pianki Ptasie Mleczko oraz poszybować w górę na trampolinie. Każdy mógł sprawdzić jak smakuje pianka jeszcze nieoblana czekoladą i zanurzyć ją w fontannie czekoladowej. Przez cały czas do dyspozycji uczestników byli profesjonalni cukiernicy, którzy odpowiedzą na pytania związane z tajemnicami przygotowywania czekolady. Nie zabrakło konkursów ze słodkimi nagrodami.

- Nie od dzisiaj wiadomo, że czekolada poprawia nastrój. Warto więc przejść na wyższy poziom radości i w najbliższą niedzielę wstąpić z całą rodziną do Magnolia Park – mówi Tomasz Waszkiewicz, dyrektor Magnolia Park.

Na co dzień klienci Magnolia Park mogą kupić słodkości między innymi w Pijalni Czekolady E.Wedel, Cukierni Sowa, Domu Lodów Barton czy czekoladziarni Karmello.

Największe Ptasie Mleczko w historii.

Finałową atrakcją tegorocznego Dnia Czekolady i 80. urodzin pianek Ptasie Mleczko będzie największa w historii pianka Ptasie Mleczko przygotowana w Pracowni Rarytasów pod okiem Maestro Czekolady E. Wedel Janusza Profusa

Pianka waży ponad 100 kg i przeznaczona jest do degustacji dla około 1000 osób! Jej wymiary to: 84 cm długości, 48 cm szerokości i 38 cm wysokości. Do jej przygotowania zużyto 280 pudełek pianek Ptasie Mleczko o gramaturze 380 g.

Jeśli poukładamy w linii prostej wszystkie kostki pianek Ptasie Mleczko użyte do przygotowania finałowej atrakcji długość takiej układanki wyniesie ponad 400 metrów. 


E. Wedel to najsilniejsza czekoladowa marka w Polsce, która od ponad 160 lat dostarcza swoim konsumentom radość i przyjemność płynącą z intensywnego i głębokiego smaku najlepszej jakości czekolady. 


Foto.: Wojciech Bolesta - Doba.pl

Dodaj komentarz

Komentarze (0)