W najbliższą niedzielę listopadowy Targ Ziemi w Kraskowie: Będzie ponad 40 lokalnych wystawców!
Już w najbliższą niedzielę, 5 listopada zaplanowano listopadową edycję Targu Ziemi124 w Kraskowie. Tradycyjnie w pierwszą niedzielę miesiąca, w ekologicznym gospodarstwie przypałacowym pojawią się lokalni wystawcy, a stoiska będą dostępne od 11.00 do 15.00.
Lista wystawców:
- Aromatyczna Pracownia - kamionki do aromatoterapii,
- Betty B. - dobrze znane czapki wełniane, biżuteria z naturalnych kamieni,
- Lucyna Szpilakowska ze swoją niebywałą nowością czytelniczą pt. "Opowieści Śmiałowickie" - mozliwośc zakupu książki, autografu, rozmowy!
- Rękodzielniczki Ukraińskie wraz z ich dzierganymi ubraniami,
- Kiszonki Sznajderów z doliny Baryczy- wracają na dobre!
- Kadoo - czapki wełniane ręcznej roboty,
- Barbara Łazarz z KGW Starczów - warzywa kiszone i marynowane w słoiczkach, keczupy, sosy do makaronów, octy, chleby żytnie na zakwasie, pasztety i kotleciki warzywne
- Octy owocowe wracają na Targ Ziemi, a z nimi humusy, gąszcze i oczywiście octy ze wszystkiego,
- Novitum - pasty z kiełków pszenicy, kremy orzechowe, oleje tłoczone na zimno (z wyjątkiem tych, które mają inni dostawcy)
- Cydr Radosny - jakościowe cydry ze starych odmian jabłoni
- Winnica Świdnicka – wina z Makowic,
- Anki cuda Wianki – wianki, dekoracje z naturalnych roślin oraz obrazy z mchu,
- Bery decor – lokalna moda z lnu i innych naturalnych tkanin,
- Perłowe sploty - makramy,
- Browar Łażany,
- Dolnośląski Mazur - Katarzyna Puszcz-Mazur - olej słonecznikowy, olej rzepakowy, oleje z dodatkiem ziół, czosnkiem i papryką,
- Siedlisko natury - naturalnie uprawiane warzywa,
- Pyszna Zofia - chałki, bułeczki na podmłodzie, chleb żytnio-orkiszowy, paluchy z makiem i sezamem,
- Jira Ceramics & Art - ceramika
- Pasieka Gołaszyce - miód od Łukasza, zdrowa słodycz,
- Robótki Karolka - rękodzieło wykonywane na drutach i szydełku
- Z Natury Lepsze - Mydlarnia: kosmetyki z natury, mydło kozie,
- Sernica Dolnośląska - gouda owcza i kozia długo dojrzewająca,
- Serowarnia Strużańska – nabiał owczy wszelaki,
- Gospodarstwo Rolne Szczypiorki - wędliny przetwory mięsne, jaja, nabiał wyłącznie z własnego gospodarstwa,
- Gospodarstwo Malinowskich w Ciepłowodach - miody smakowe i z dodatkami ziołowymi (z malinami, z cytryną, z rokitnikiem, z aronią, z pokrzywą, z kakao, z kakao i miętą, z propolisem) syropy: z kwiatów czarnego bzu, z tymianku, z mniszka, z mięty, z kurdybanka, z melisy, octy: z płatków róży, z mniszka, z jaśminowca, krem z kasztanów jadalnych, oraz pierniki
- Kuchnia domowa Skarby Lasu Zofia Kowalczyk - soki, koncentraty, dżemy z owoców leśnych, unikalne rzemiosło ręczne z owoców według starych receptur,
- Dyniowy zakątek - dynia od A do Z,
- Wańczykówka - nabiał krowi i owczy w mistrzowskim wykonaniu,
- Kozłonoga Gospodarstwo Kozie - chleb PRZEżytni, pradawny z pieca chlebowego opalanego drewnem na mąkach biodynamicznych, sery, jogurty, kefiry kozie z mleka kóz własnych, pierogi kozie, świeże kozie mleko, kefir, jogurty,
- Projekt slow food Bzowa Ostoja - kawa, ciasto gospodarskie, kocioł sezonowy, pajdy serowo-ziołowe, zdrowe desery, BIOdanie na gorąco,
- Jagodowe pole - cuda z borówki amerykańskiej z naturalnej uprawy w drugim roku konwersji ekologicznej,
- Gospodarstwo Rolne Karolina Ożga - mąka z Ostki Grodkowickiej Gruboziarnistej różne typy, otręby, mąka żytnia, ziemniaki ekologiczne, soja ekologiczna,
- Ziołowe Pola - kadzidła z ziół i kwiatów, świece ziołowe,
- Eko-Ar Przetwory z Aronii, Bio Jabłko - ekologiczne soki i przetwory,
- Pasieka Spod Ślęży - Krzysztof Staryszak,
- Palce lizać - masło sklarowane,
- Ostre Sztosy - diabelnie ostre sosy,
- Monika Kołataj - swetry robione na drutach,
- Banaś Gospodarstwo Sadowniczo-Ogrodnicze
- Pasieka Diana - miody z Doliny Bystrzycy,
- Malinowy sad - ekologiczne gospodarstwo spod Sobótki, przetwory owocowe, soki malinowe.
Targ Ziemi/FB
Dodaj komentarz
Komentarze (0)