Red Panda - nowy bar już otwarty! Chcesz spróbować Chow Mein prosto z woka?

czwartek, 1.1.1970 01:00 12242

 - Nie trzeba od razu pakować walizek i pokonywać tysięcy kilometrów, aby skosztować klasycznego chińskiego Chow Meina, czy tajskiego Pad Thaia – zapewnia Michał Uryasz, główny kucharz a zarazem współwłaściciel nowo otwartego baru Red Panda w Świdnicy. –  Serwujemy prawdziwe azjatyckie makarony, których bogactwo smaków i aromatów gwarantują oryginalne azjatyckie przyprawy i najlepszej jakości składniki użyte w ich przygotowaniu.

Red Panda Bar powstał z połączenia 3 orientalnych kuchni: chińskiej, tajskiej i japońskiej. Kuchnia azjatycka jest smaczna i zdrowa, słynie z oryginalnych połączeń smakowych i bogactwa przypraw, których kolorystyka i aromat sprawiają, że każda potrawa cieszy nasze oczy i podniebienie.  Zyskuje coraz większą popularność a jej smaki rozpowszechniają się na całym świecie. Tym bardziej cieszy fakt, że od maja br. mamy jej namiastkę także w Świdnicy.

W ofercie Red Panda Bar znajdą Państwo makarony: Chow Mein z kurczakiem, Mei Fun z wieprzowiną, Teriyaki Udon z łososiem, Pad Thai z krewetkami, Mei Fun Shirataki z Tofu i dla odmiany Chow Mein Ryż z wołowiną. Co kryje się pod tymi nazwami? Europejczykom nazwy potraw niewiele mówią. Poprosiliśmy głównego kucharza o ich objaśnienie.

- Teriyaki Udon z łososiem to gruby, japoński makaron pszenny, ręcznie przez nas robiony, w połączeniu sosem teriyaki bazującym na sake, sezamem, warzywami i łososiem. Natomiast Mei Fun z wieprzowiną to makaron ryżowy w formie nitek z sosem ostrygowym, ostrym curry, warzywami i wieprzowiną. Pad Thai  to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni tajskiej, czyli makaron ryżowy w formie wstążek, który łączymy z sosem pad thai, orzechami, warzywami i krewetkami. No i Chow Mein, czyli porządna porcja chińskich smaków, na które składają się pszenny makaron chiński, kurczak, warzywa i sos sojowo-ostrygowy – wyjaśnia Michał Uryasz.

Ci, którzy zetknęli się z kuchnią azjatycką i daniami z woka wiedzą, że wok doskonale rozprowadza i utrzymuje wysoką temperaturę, dzięki czemu jedzenie gotowe jest w kilka chwil, a cała soczystość zamknięta jest wewnątrz dlatego zamówione dania otrzymujemy w kilka minut. To idealne rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych. Jeżeli dodamy do tego, że ceny są atrakcyjne a dowóz na terenie Świdnicy  gratis to mamy ofertę baru idealnego.

Szczegółowe menu znajdą Państwo TUTAJ - http://www.redpandabar.pl/

RED PANDA BAR

Ul. Łukasińskiego 10

58-100 Świdnica

Tel. 577 269 819

www.redpandabar.pl

https://www.facebook.com/redpandamakarony/

 

UWAGA KONKURS!

Dla czytelników Doba.pl mamy 5 voucherów na dowolny zestaw daniowy każdy wartości 20 PLN

Aby wygrać wystarczy prawidłowo odpowiedzieć na pytanie: Ile w Red Panda Bar kosztuje mały Chow Mein z kurczakiem?

Na maile czekamy pod adresem: konkursydsw@doba.pl do 12.06.2016 do godz. 20.00. W temacie prosimy wpisać Red Panda, a w treści oprócz odpowiedzi swoje imię, nazwisko, miejscowość i numer telefonu. Ze zwycięzcami skontaktujemy się telefonicznie.

ROZSTRZYGNIĘCIE
Odpowiedź na pytanie konkursowe to 11,50 PLN
Vouchery otrzymują: Katarzyna Mazur, Grzegorz Wójtowicz, Piotr Buczyński + nagroda dodatkowa od właścicieli Red Panda Bar - voucher 20 PLN dla Joanny Krysztoforskiej.