Od ziarenka do bochenka

środa, 26.4.2017 09:23 395 0

Nauka poprzez zabawę daje najlepszy efekt. Nie łatwo jest zapanować nad taką ilością „młodej energii”, a paniom z Klubu Starszaka w Grodziszczu wychodzi to idealnie – mówiła współorganizatorka warsztatów kulinarnych Renata Kwak.

W dniach do 24 do 26 kwietnia br. uczniowie ze Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Pszennie zdobywali nowe  umiejętności, m.in. w pieczeniu chleba, robieniu ciasteczek oraz ich ozdabianiu, a także uczyli się jak przyrządzić smaczną herbatę z lipy. 

Z fachowych i cennych porad doświadczonych gospodyń skorzystało 67 osób, podzielonych na 3 grupy. Na koniec każdego dnia uczestnicy otrzymali własnoręcznie przygotowane, a później upieczone chleby oraz ciasteczka, które dumnie zabierali do domu.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)