[FOTO] Kuchnie na kółkach zjechały do Świdnicy!
W sobotę 25 marca Food trucki serwujące rozmaite specjały zjechały na świdnicki Rynek i tym samym rozpoczął się Festiwal Smaków Świata, który potrwa do niedzieli.
Jest to doskonała okazja do skosztowania kuchni gruzińskiej, greckiej, hiszpańskiej, tajskiej, chińskiej, koreańskiej i amerykańskiej... Podczas kulinarnego festiwalu mobilne bary serwują m.in. smaki ulicy, czyli grillowane ciabaty z sezonowaną wołowiną, amerykańskie burgery z wysokiej jakości wołowiny i kurczaki w stylu Kentucky. Jest też Pasibus, czyli najbardziej polski burger z nowym menu.
Warto też odkryć naturalne smaki hot-dogów klasycznych i roślinnych od Parówkożerców- Tarczyński. Reprezentantem Gruzji są czaczapuri szpinak lub wege, a także chinkali serowe lub wołowo-wieprzowe. Greckie specjały w postaci souvlaków i owoców morza zawinięte w pitę to Souvlaki Greek Truck.
Koneserów zaskoczą niepowtarzalnym smakiem azjatyckie pierożki na parze, kalmary w cieście, popsy z kurczaka, jalapeno z serem, frytki belgijskie, klasyczne i spiralki, przekąski fingerfood, krewetki, krążki cebulowe i nuggetsy z różnymi sosami. Dzięki "Dzik Food Truck" odkrywamy smaki dziczyzny.
Na wielbicieli słodkości czekają pyszne kustosz-kołacze prosto z pieca, chrupiące hiszpańskie churrosy i tajskie lody, a wszystko to okraszone jest zjawiskowym Piwem Sowim.
Smaki Świata to jednak nie tylko jedzenie, ale również sposób na spędzenie czasu z przyjaciółmi i rodziną. Festiwal zakończy się o godz. 21.00 w niedzielę. Warto odwiedzić to miejsce. Organizatorzy serdecznie zapraszają.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)