Będzie pysznie i zdrowo. Przed nami marcowy Targ Ziemi
Już w najbliższą niedzielę spotkanie z lokalnymi producentami żywności, browarnikami i rękodzielnikami. Po zimowej przerwie powraca Targ Ziemi w Kraskowie. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 5 marca od godziny 11.00 do 15.00.
Inauguracyjny, marcowy Targ Ziemi otworzą:
Gabriel Jaczewski - projekt kulturalno-historyczny " Stara Kanapa" dla miłośników dawnych dziejów prelekcja o dawnych dziejach Śląska, naszej małej ojczyzny,
Katarzyna Kalinowska- ozdoby świąteczne, wiosenne,
Winnica Czarna Stodoła - winnica z Tąpadła, Pyszna Zofia - chałki, bułeczki na podmłodzie, chleb żytnio-orkiszowy, paluchy z makiem i sezamem, Fryborska manufaktura Miodownicza- Pierniki, pierniki historyczne,
Winnica Świdnicka Jira Ceramics & Art - Ceramikaocty owocowe - Justyna Stefańska - znana jako ciotka Ferment- humusu, gąszcze, octy i inne fermenty, oksymel, musztardy,, serek kiszony, smalec z fasoli,
Pasieka Gołaszyce - miód od Łukasza, zdrowa słodycz,
Robótki Karolka- rękodzieło wykonywane na drutach i szydełku Robótki Karolka
Z Natury Lepsze- Mydlarnia- Mydlarnia - kosmetyki z natury, mydło kozie!
Monika Kołataj- wełna w wykonaniu ultra; od kołowrotka do swetra,
Sernica Dolnośląska - gouda owcza I KOZIA dłuuuugo dojrzewająca,
Serowarnia Strużańska - nabiał owczy wszelaki,
Gospodarstwo Rolne Szczypiorki- wędliny przetwory mięsne, jaja, nabiał wyłącznie z własnego gospodarstwa
Gospodarstwo Malinowskich w Ciepłowodach miody smakowe i z dodatkami ziołowymi (z malinami, a cytryną, z rokitnikiem, z aronią, z pokrzywą, z kakao, z kakao i miętą, z propolisem) syropy: z kwiatów czarnego bzu, z tymianku, z mniszka, z mięty, z kurdybanka, z melisy, octy: z płatków róży, z mniszka, z jaśminowca, krem z kasztanów jadalnych, oraz pierniki KUCHNIA domowa - Skarby Lasu- Zofia Kowalczyk -soki, koncentraty, dżemy z owoców leśnych, unikalne rzemiosło ręczne z owoców wg starych receptur,
Dyniowy zakątek - dynia od A do Z,
Wańczykówka - nabiał krowi i owczy w mistrzowskim wykonaniu,
Kozłonoga Gospodarstwo Kozie - chleb PRZEżytni, pradawny z pieca chlebowego opalanego drewnem na mąkach biodynamicznych, sery, jogurty, kefiry kozie z mleka kóz własnych, pierogi kozie, świeże kozie mleko, kefir, jogurty, Projekt slow food
Bzowa Ostoja ekologiczne gospodarstwo przypałacowe w Kraskowie kawa , ciasto gospodarskie, kocioł sezonowy, pajdy serowo-ziołowe, zdrowe desery, BIOdanie na gorąco,
Jagodowe pole- cuda z borówki amerykańskiej z naturalnej uprawy w drugim roku konwersji ekologicznej,
Karola Karolina Ożga Gospodarstwo Rolne Karolina Ożga -mąka z Ostki Grodkowickiej Gruboziarnistej różne typy, otręby, mąka żytnia, ziemniaki ekologiczne, soja ekologiczna i jej przetwory: mleko,tofu, wegańskie pasty,
Ziołowe Pola- kadzidła z ziół i kwiatów, świece ziołowe,
Kadoo - swetry, szale, czapy i inne wydzierane z najwyższej jakości włóczki,
Eko-Ar Przetwory z Aronii, Bio Jabłko- ekologiczne soki i przetwory,Pasieka Spod Ślęży- Krzysztof Staryszak.
Palce lizać - masło sklarowane, Danuta Szachniewicz - Wyroby z drewna - deski , łyżki , łopatki , zabawki drewniane itp.
Ostre Sztosy- diabelnie ostre sosy,
Browar Rebelia,Niebo w Gębie - gościnnie ze Śląska,
Banaś Gospodarstwo Sadowniczo-OgrodniczePasieka Diana - miody z Doliny Bystrzycy
Dodaj komentarz
Komentarze (0)