[FOTO, WIDEO] Dip dla Vip, czyli smacznie i z pomysłem

poniedziałek, 20.3.2017 16:46 4640 3

Warsztaty kulinarne z udziałem samorządowców i osób z życia publicznego zorganizował Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Mokrzeszowie. Szefowie gmin, dyrektorzy szkół i dziennikarze gotowali zupy, piekli mięsiwa i przygotowywali pyszne desery.

Pomysłodawcami spotkania przy blacie kuchennym włodarzy gmin, oraz zaprzyjaźnionych instytucji i przedstawicieli naszej redakcji w roli kucharzy a raczej pomocników byli uczniowie oraz nauczyciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Mokrzeszowie.

- Dip dla Vipa wymyślili nasi uczniowie wraz ze swymi nauczycielami. Nie jest to pierwsza tego typu impreza, warsztaty kulinarne z udziałem gości odbywają się dosyć regularnie w naszej szkole. Wcześniej gotowaliśmy wspólnie z gimnazjalistami, rodzicami naszych uczniów. Na pewno nie będzie to ostatnie tego typu przedsięwzięcie, które organizujemy - mówi dyrektor ZSCKR w Mokrzeszowie, Joanna Miłobóg

Tym razem goście wspomagali uczniów w gotowaniu potraw, które śmiało można zaserwować podczas zbliżających się świąt Wielkanocy. Wśród zaproszonych osób znaleźli się m.in. wójt gminy Świdnica, Teresa Mazurek, wiceburmistrz Świebodzic,Krystian Wołoszyn, szefowa zakładu Stada Ogierów Książ Monika Słowik. 

- To dla mnie niesamowita przygoda, atmosfera, super kadra i uczniowie. pierwszy raz miałem okazję samodzielnie przygotować od początki do końca potrawę – mówi wiceburmistrz. – Uważam, że to świetna inicjatywa, bo poprzez wspólne przygotowywanie posiłków poznajemy się lepiej nawzajem i integrujemy.

- Goście z dużym zaangażowaniem i zainteresowaniem pracowali przy przyrządzaniu potraw z uczniami. Myślę, że niejeden przepis zagości na stałe w ich w domach - podkreśla Brygida Kowalczyk, nauczycielka żywienia w ZSCKR.

Przeczytaj komentarze (3)

Komentarze (3)

poniedziałek, 20.03.2017 17:23
Super pomysł!
wtorek, 21.03.2017 09:21
Ja też tak uważam. Ktoś miał fajny pomysł
poniedziałek, 20.03.2017 19:42
Teresa czepek załóż