Święto sera i wina
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu zaprasza na wspólne obchody kolejnej edycji Święta sera i wina. Przez dwa dni (28 i 29 września) w Centrum Edukacyjno-Rozwojowym na wrocławskich Pawłowicach czekać będzie mnóstwo atrakcji dla dorosłych, jak i dzieci.
Wszystkie wydarzenia oraz warsztaty są bezpłatne.
Do pięknego parku na wrocławskich Pawłowicach ponownie zawitają producenci regionalnych przysmaków, winiarze, serowarzy i amatorzy gotowania. Będzie smacznie, o co zadba m.in. Michał Szwed – finalista programu MasterChef.
W sobotę uczestnicy będą mieli okazję zwiedzić serowarnię, a najmłodsi wziąć udział w warsztatach kulinarnych, gdzie skomponują własne lunch boxy zawierające smaczne i zdrowe posiłki. Dzień urozmaicą również pokazy gotowania na wielkiej patelni oraz konkurs na najlepszy ser.
Na niedzielę zaplanowano warsztaty winiarskie, na których uczestnicy dowiedzą się m.in. o produkcji win musujących czy o tym, po co w winie jest etanol oraz spróbują wyselekcjonowanych trunków. Dla dzieci przewidziano zajęcia poświęcone zdrowym przekąskom mlecznym. Wydarzenie zwieńczy ogłoszenie wyników konkursu na najlepsze wino.
Podczas kiermaszu będzie można spróbować serów i win, kupić chleb, wędliny, czy miody od lokalnych producentów. Smakoszy z pewnością ucieszy też fakt, że na terenie Centrum Rozwojowo-Edukacyjnego na Pawłowicach znajdzie się strefa food trucków.
Szczegółowy program:
https://upwr.edu.pl/uczelnia/imprezy-uczelniane/swieto-sera-i-wina/swieto-sera-i-wina-2024/program
Dodaj komentarz
Komentarze (0)