[FOTO] Wiemy kto zdobył złotą wazę na Festiwalu Zupy w Jedlinie-Zdroju!

niedziela, 24.6.2018 19:41 2532 2

Za nami kolejna edycja prezentacji kulinarnych, w których do rywalizacji o miano najsmaczniejszej zupy stanęły osoby indywidualne, właściciele restauracji, gospodarstw agroturystycznych, pensjonatów i zajazdów.

W konkursie ocenianym przez Jury w składzie: Kazimierz Chrapek - przewodniczący, Maja Drapich - członek, Barbara Szeligowska - członek, Paweł Gołębiowski - członek nagrodzono 6 wystawców w dwóch kategoriach. Złotą wazę w kategorii uczestników indywidualnych zdobyła Radosława Stramel-Świteńka za zupę szczawiową. Natomiast w kategorii uczestników instytucjonalnych pierwsze miejsce zajęła Firma Gastronomiczno-Hotelarsko-Handlowo-Usługowa "Stragona" s.c. za kamieniarską polewkę z czerwonej fasoli i krwistej kiszki.

Drugie i trzecie miejsca w kategorii uczestników indywidualnych przyznano Patrycji i Robertowi Kubiakom za warzywno-mięsną zupę z chili oraz Alinie Sikorskiej za zupę wegetariańską - krem paprykowo-pomidorowy. W kategorii uczestników instytucjonalnych drugie i trzecie miejsca zajęli: Zespół Pałacowo-Hotelowy "Jedlinka" za jedliński przysmak serowy i Restauracja "Polskie Smaki" za zupę wykwintną.

             Zwycięzcom gratulujemy a naszych czytelników zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

Warto w tym miejscu podkreślić, że unikalny w swojej formie, wzbogacony o elementy rękodzielnicze i wyroby regionalne, Dolnośląski Festiwal Zupy został doceniony przez Dolnośląską Organizację Turystyczną, która uhonorowała imprezę tytułem Najciekawszej Atrakcji Turystycznej Dolnego Śląska w kategorii – Wydarzenie lub Impreza.

Przeczytaj komentarze (2)

Komentarze (2)

poniedziałek, 25.06.2018 08:55
Fajne zdjęcia!
grucha niedziela, 24.06.2018 21:29
Heniek kulawy z wójkiem teraz przez cały tydzień koryto mają